Persones grans: com mantenir-se activa durant el confinament.

Exercici físic per persones grans

En primer lloc, esperem que estigueu bé.

Estem vivim una situació excepcional, és un moment difícil per tots, però si fem cas a les recomanacions i ens quedem a casa, mica en mica el número d’infectats per Covid-19 anirà disminuïnt i podrà ser controlat a nivell sanitari d’una manera més eficaç i tranquil.la. Aquest és l’objectiu!

Com a mesura preventiva per la situació actual, i fins a nou avís, el nostre centre romandrà tancat. Esperem poder oferir els nostres serveis ben aviat.

Des de que va començar el confinament, han sorgit milers de vídeos i plataformes dirigits a infants  i adults per mantenir-nos actius a casa.

CONSELLS PER MANTENIR-SE ACTIU DURANT EL CONFINAMENT

– Estableix un programa d’exercici ajustat a les teves possibilitats, respectant el dolor i la fatiga.
– Programa el temps destinat a realitzar activitat física.
– Hidrata’t bé i ajusta la dieta a les teves necessitats calòriques actuals.
– Fes servir roba i calçat adequat per l’activitat física.
– No realitzis moviments bruscos, ni fatiguis la musculatura pel risc de lesió.

Atura l’activitat si presentes: disnea o ofeg, dolor o pressió al pit, sudoració abundant, mareig, nàusees o vòmits, rampes freqüents, cefalea

Però quina activitat ha de fer la gent gran?

Sabem que són els que més hem de cuidar i protegir en aquesta crisis sanitària, però cal procurar que facin certa activitat per evitar els efectes negatius de la immobilitat sobre la salut.

A continuació podeu veure alguns dels exercisis que les persones grans poden realitzar a casa, sempre tenint en compte els consells que hem explicat abans. 

Si voleu veure més exercicis, hem preparat un document que us podeu descarregar a continuació:

Compartiu-lo amb totes aquelles persones grans que coneixeu, familiars i/o amics, i animeu-los a fer una mica d’activitat, inclús aprofiteu per fer una vídeo trucada i que siguin els més petits de la casa els que facin de «profes d’educació física» amb els avis!